HUIS IN TURKIJE

Huis in Turkije: huizen en villa's in Turkije. Villa, appartement of vakantiehuis in Turkije.

huisinturkije.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Landeninformatie Turkije

 

Turkije (Turks: TŁrkiye), officieel de Republiek Turkije, is een land dat voor het grootste deel in AziŽ ligt, op het schiereiland AnatoliŽ (of Klein-AziŽ) tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Turkije is een democratische, seculiere rechtstaat en parlementaire republiek met een president aan het hoofd. De hoofdstad en de regeringszetel van het land is Ankara.

 

Een klein deel rond de grootste stad Istanbul ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden. Turkije grenst aan acht landen: Bulgarije in het noordwesten, Griekenland in het westen, GeorgiŽ in het noordoosten, ArmeniŽ, Azerbeidzjan en Iran in het oosten, Irak en SyriŽ in het zuidoosten.

 

Turkije hoort bij de G20, een wereldgroep die de 20 grootste economieŽn van de wereld bij elkaar brengt. Het is mede-oprichter van de Verenigde Naties, de Organisatie van de Islamitische Conferentie, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Het is ook een lid van de Raad van Europa sinds 1949 en lid van de NAVO sinds 1952. Sinds 2005 onderhandelen Turkije en de Europese Unie over toetreding van Turkije tot de EU.

 

Toerisme wordt in Turkije steeds belangrijker, vooral de badplaatsen langs de kusten zijn populair zoals o.a. Bodrum, Alanya, Marmaris, Kuşadası en Antalya ook wel bekend als de Turkse RiviŤra. Steden met veel cultuur en geschiedenis zoals Istanbul en Bursa zijn steden waar veel toeristen naar toe gaan. Bijzonder aan Turkije is dat er bijna alles te beleven valt zoals in Saklikent, omdat het zo dicht bij Antalya ligt, is dit ťťn van de weinige plaatsen ter wereld waar men Ďs ochtends kan skiŽn en Ďs middags kan zwemmen.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands